Er der gluten i majsmel?

Som glutenallergiker kan der være mange frustrationer i det daglige liv, når man helst skal navigere udenom de fødevarer, der indeholder dette stivelsesstof. Gluten findes i alt fra almindeligt mel til pølser, og det kan derfor være lidt af en jungle, når man gennemgår varerne i supermarkedet. Heldigvis er der dog en del fødevarer, som ikke indeholder gluten, og som derfor er velegnet til bagning og dagligt indtag - og majsmel er en af disse fødevarer.

Mejsmel i bøtte

Majsmel er lavet af malede majskorn

Majsmel er en meltype, som særligt bruges i de sydamerikanske lande, hvor det er meget lettere at gro majs end f.eks. hvede, som er meget mere udbredt på vores breddegrader.

Her finder det særligt anvendelse i forskellige brød og grødtyper – og du har helt sikkert oplevet det, hvis du har fået en lækker tortilla-pandekage. Derfor er majsmel et rigtig godt alternativ til almindeligt mel, når man er glutenallergiker!

Der skal tilsættes hævemiddel

Netop fordi majsmel ikke indeholder gluten, så giver det lidt udfordringer, når man skal bruge denne meltype til bagning.

Gluten er nemlig med til at få brødet til at hæve, hvorfor du ikke vil opleve, at brød lavet på majsmel hæver af sig selv. Derfor er du nødt til at tilsætte noget hævemiddel, hvis du vil have et lækkert og luftigt majsbrød!